17 Aralık 2009 Perşembe

KAĞITTA ISLAK KEK



KAĞITTA ISLAK KEK

Malzemeler:

4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao( 50 gramlık kullandım )
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Not: Karışımdan ayırdığımız bir su bardağı karışımın üzerine ilave etmek için 2 su bardağı daha süt gerekecek.

Hazırlanışı:
Yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpalım. Üzerine 1 su bardağı süt,sıvı yağ ve kakaoyu ilave edelim. Bu karışımdan bir su bardağı ayıralım. Kalan karışımın üzerine unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek mikserin düşük ayarında çırpalım.Kağıt kalıplara kek karışımını dökelim.Kalıpları yağlamanıza gerek yok.Yalnız kalıbın üçte ikisini doldurun,yoksa kabarınca taşıp dökülebilir.Kağıt kalıpları fırın tepsisine yerleştirin.175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
Daha önceden ayırdığımız 1 su bardağı karışımın üzerine 2 su bardağı süt ekleyelim,iyice karıştırdıktan sonra bunu fırından çıkardığımız sıcak keklerimizin üzerine dikkatlice dökelim.Karışımı dökerken taşmalar olursa kağıt kalıptan, kalıbın altını kağıt havluyla kurulamanız sorunu halledecektir.
Çocuklar için sunumu hoş bir kek bu,bayılıyorlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder