19 Aralık 2009 Cumartesi

ETİMEK TATLISI




ETİMEK TATLISI

Vereceğim Ölçüler 28X40 ebatlarındaki dikdörtgen borcam tepsi için:

Malzemeler:
- 17-18 adet tuzsuz etimek(iki paket alın,kenarları tamamlamak için kırdıklarınız biraz parçalanıyor)
- 2.5 su bardağı toz şeker(şerbet için)
- 3 bardak kaynar su
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker(muhallebisi için)
- 2 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Etimeklerinizi dikdörtgen borcam tepsiye dizin. Şerbeti hazırlamak için 2.5 su bardağı toz şekeri orta ateşte,tencerede karamelize edin.Aman bu işlem için teflon tencere kullanmayın,yazık edersiniz çünkü katılaşan şekerler teflonu çizer.Bunun için şekeri sürekli kavurun,eriyen şekeri rengi iyice koyulana kadar yakın.Çok yakmayın tadı çok acı oluyur,gerçi kimi de böyle acı seviyor.Hani ekmek kadayıfının şerbetinin rengi koyu olur ya,bunu baz alabilirsiniz.Şekeri istediğiniz kıvamda karamalize ettikten sonra tencereyi bir kenara alıp üzerine kaynattığınız 3 bardak suyu ekleyin.Ağdalaşma olabilir,kısık ateşte karıştırmaya devam edin,eriyecektir tamamen.Hazırladığınız bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün.Sütün üzerine unu ve bir bardak şekeri ekleyerek çırpma teliyle ocakta muhallebinizi hazırlayın.Kaynayınca tereyağını da ekleyin,5 dakika daha kaynatın.Ocağı kapatıp vanilyayı eklerek muhallebinizi karıştırın.Etimeklerin üzerine muhallebiyi sürün.Soğumaya bırakın.
1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırparak bunu soğuyan muhallebili etimeklerin en üstüne sürün.Krem şantiyi muhallebi iyice ılınınca sürün,böylece krem şanti erimeyecektir.(2 paket krem şanti-2 bardak süt ile de hazırlayabilirsiniz ama biraz ağır olur.)
Tatlınızı buzdolabında soğumaya bırakın.Servis etmeye yakın dolaptan çıkarıp üzerine bolca hindistan cevizi serpin,dilimleyin.

Bu tatlı favorilerim arasında.Tavsiye ederim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder