22 Ekim 2009 Perşembe

ELMALI KURABİYE




Elma ile tarçını yakıştırıp kurabiye sevenlere...

Malzemeler:

- 1 paket (250gr)oda sıcaklığında tereyağ/margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 9 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un

İç malzemeleri:

- 3 adet elma (rendelenmiş)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- irice dövülmüş yarım su bardağı ceviz

Hazırlanışı:

1.Tüm malzemeleri karıştırarak yumuşak elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
2.Elmayı toz şekerle pişirin. Soğutup tarçın ve ceizle karıştırın.
3.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp poğaça yapar gibi avucunuzda açın. Ortasına elmalı harçtan koyup kenarları üstte birleştirin.Birleşme yerleri üste gelecek şekilde tepsiye dizin.
4.Bıçakla kurabiyeleri iki çizik atarak üçe bölün. Önceden ısınmış 180C fırında pişirin. Piştikten sonra soğutup pudra şekeri ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder