20 Temmuz 2009 Pazartesi

SADRAZAM LOKUMU

SADRAZAM LOKUMU

Malzemeler:

Keki:

- 5 yumurta
- 1,5 bardak toz şeker
- 2 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Kreması:

- 2 bardak süt
- 100 gram tereyağ
- 1 bardak toz şeker
- 3 kaşık un
- 3 kaşık pudra şekeri

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Ardından un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.Yağlanmış dikdörgen borcam tepsiye döküp 175 derecede 20-25 dakika pişirelim.
Krema malzamelerini (tereyağı hariç) bir tencereye koyup pişirelim.Tereyağını da ekleyerek muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatalım.Kremayı soğumaya bırakalım.
Dikdörtgen borcamdaki keki uzunlamasına ortadan ikiye keselim.(dikdörtgen iki büyük şerit oluşacak) Uzun iki şeridi dikkatli bir şekilde başka bir tepsiye aktaralım.Uzun iki şeritten birinin üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını sürelim.Diğer şeriti bunun üzerine kapatarak yapıştıralım.Muhallebinin kalan yarısını kekin en üstüne sürelim.Keki iki parmak kalınlığında dilimleyelim.Dilimlerin herbir tarafını önce süte sonra hindistan cevizine bulayalım.
(Pastanızın özellikle kekini çok beğeneceksiniz,yumuşacık tazecik bir pasta yersiniz ya öyle işte,ben bu pastaya bayılıyorum ya ;)
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. zeynep yılman21 Temmuz 2009 00:30

    hani resim ;hani resim :)

    YanıtlaSil
  2. Çok tembelim çok,ses var görüntü yok dime?

    YanıtlaSil
  3. Gökhan hocam hayırlısıyla şu sınavı geçsin de bizi davet etsin. Şimdiden iştahım kabardı.

    YanıtlaSil
  4. İnşallah,bekleriz.Ben bugün Çiğdem'e sen git Saadettin gelsin dedim,tabağını bitiremeyince :)

    YanıtlaSil