HAŞHAŞLI PASTA
Malzameler:
Kek:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı haşhaş(siyah ve tane haşhaş olacak,çekilmemiş)
- Bir buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti: 2 bardak su, bir buçuk bardak toz şeker
Üzerine: 1 paket krem şanti, Ahududulu çilekli sos
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.Süt,sıvı yağ ve haşhaşı ekleyip çırpmaya devam edin.
Yağlanmış dikdörtgen borcama(ya da dilediğiniz uygun bir tepsiye)dökün.185 derece de pişirin.
Şerbeti ise bir taşım kaynatalım.Kek ve şerbet ılık olacak şekilde keke şerbeti dökelim.
Soğuyan şerbetli kekin üzerine krem şantiyi hazırlayıp sürelim.Krem şantinin üzerine ise Ahududulu çilekli sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp sürelim.
Afiyet olsun.
20 Temmuz 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder