20 Temmuz 2009 Pazartesi

HAŞHAŞLI PASTA

HAŞHAŞLI PASTA

Malzameler:

Kek:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı haşhaş(siyah ve tane haşhaş olacak,çekilmemiş)
- Bir buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

Şerbeti: 2 bardak su, bir buçuk bardak toz şeker

Üzerine: 1 paket krem şanti, Ahududulu çilekli sos

Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.Süt,sıvı yağ ve haşhaşı ekleyip çırpmaya devam edin.
Yağlanmış dikdörtgen borcama(ya da dilediğiniz uygun bir tepsiye)dökün.185 derece de pişirin.
Şerbeti ise bir taşım kaynatalım.Kek ve şerbet ılık olacak şekilde keke şerbeti dökelim.
Soğuyan şerbetli kekin üzerine krem şantiyi hazırlayıp sürelim.Krem şantinin üzerine ise Ahududulu çilekli sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp sürelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder