19 Mayıs 2009 Salı

İNCİRLİ TATLI


İNCİRLİ TATLI

Malzemeler:

Keki:

. 6 adet kuru incir(suda ıslatılarak,ufak doğranacak)
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 su bardağı ceviz içi
· 1 su bardağı un
· 3 yumurta
· 1 paket kabartma tozu

Şerbeti:

· 1,5 su bardağı su
· 1 yemek kaşığı nescafe
· yarım su bardağı toz şeker

Muhallebi:

· 2 yemek kaşığı un
· 2 yemek kaşığı nişasta
· 1 litre süt
· 5 yemek kaşığı toz şeker
· inmeye yakın 50 gr tereyağı
· piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti

Hazırlanışı:

1. Kek için yumurta ve şekeri çırpalım, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökelim ve 160 C fırında pişirelim.(incirden dolayı düşük ısıda pişirmemiz gerekiyor).
2. Krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapalım.İnmeye yakın tereyağ eklemeyi unutmayalım. Muhallebi piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpalım.
3. Kek piştikten sonra 3-4 dakika havalandıralım.
4. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden soğuk bir şekilde) kekin üzerine dökelim. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayalım, buzdolabında 2-3 saat bekletelim. İnanın çok nefis bir tatlı. Afiyet şeker olsun.

4 yorum:

  1. salıhaaaa
    bunu ne zaman yaptında yedın bana vermedın gozume gozukme...

    YanıtlaSil
  2. ya sorma , incirl tatlıyı değil de peçeteyi ve havlu kağıtlığı çekmişiz sanki...Neyse,daha çok hamız , ilerde pişince güleriz bu hallerimize;)

    YanıtlaSil
  3. yasemin civelek çelikörs27 Ağustos 2009 19:36

    hayatımda yediğim en güzel tatlı...

    YanıtlaSil
  4. Yasemin'ciğim paket yapıp Mardi'e yollasam?

    YanıtlaSil