18 Mayıs 2009 Pazartesi

ÇİÇEK KURABİYE




ÇİÇEK KURABİYE

Malzemeler:

o 1 paket nişasta(400 gr. )
o 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
o 1 adet yumurta
o 2 su bardağından iki parmak az un (unu azar azar ilave edelim,kıvamı tutturmak için biraz daha ekleyebilirsiniz.)
o 1 paket kabartma tozu , 1 paket vanilya
o 1 su bardağı pudra şekeri
o Üzeri için; bonibon( iki kutu alın ), damla çikolata

Hazırlanışı:

Bir kapta oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurta ve pudra şekerini karıştıralım. Nişasta,un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edelim.(Unu azar azar ilave edelim,ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.) Merdaneyle açarak çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla şekil verelim.(çok ince açmamaya dikkat edin.)
Bonibon drajelerini çiçeklerin ortasına dikkatlice batıralım.Bu arada korkmayın,bonibonlar pişince yanmayacakta,çatlamayacakta.İsterseniz damla çikolata ile de süsleyebilirsiniz.(Hamurun bir kısmı ile de mantar kurabiye yapabilirsiniz, bazılarını da yuvarlayıp üzerlerine kakaoya batırdığınız çatalı sürebilirsiniz.) Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim. Ağızda dağılan nefis kurabiyelerinizle inanın çok takdir edileceksiniz. Ben her zaman tereyağından yanayım,aroması bu kurabiyede bir başka oluyor.Afiyet şeker olsun.

7 yorum:

  1. öbur resım daha guzledı salıha hanım neden cıkardınız? ama cok lezzetlı gozukuyorlar keske tanıssaydık banada yapardınız :))

    YanıtlaSil
  2. peki ya bu ne dersin? mühürledim resmi.güzel olmuş dime?

    YanıtlaSil
  3. Bu akşamki modifiye çiçek kurabiyenizi basına sızdırmadan edemeyeceğim Eda Hanım...Sizi tarife sadık kalmanız konusunda uyarıyorum...;)

    YanıtlaSil
  4. salişciğim ne haber.haşhaşlı pasta ile patlıcanlı börek tariflerini bekliyorum en kısa zamanda.sen tarifleri gönder fotoları çekip göndermeye çalışırım.

    YanıtlaSil
  5. bu arada ben çiğdem sadettin değil onun hesabından gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Oo Çiğdem'ciğim tamam sevdim bu işi ben yazim siz yapıp çekin ya,resim yok diye tarif yayınlamak istemiyorum inan...

    YanıtlaSil