12 Ocak 2010 Salı

YEŞİL MERCİMEK KAVURMASI



YEŞİL MERCİMEK KAVURMASI

Malzemeler:

2 su bardağı yeşil mercimek
1 büyük baş kuru soğan
sıvı yağ
salça(ben biber ve domates karışık kullanırım her zaman)
tuz
isteğe göre karabiber
2-3 diş sarımsak
1 kase yoğurt

Hazırlanışı:
Yeşil mercimekleri yıkayalım,üzerini 2 parmak geçecek şekilde kaynar su ilavesiyle mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlıyalım.Suyuna tuz ilave etmeyi unutmayalım.Mercimeklerin çok ezilmemesi gerekiyor.Pişen mercimeklerinizi süzerek üzerinden bolca soğuk su gezdirin.Bir başka tencerede yemeklik doğradığınız kuru soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Salçayı da ilave ederek biraz daha kavurun.Ardından süzdürdüğünüz mercimekleri ekleyerek kavurmaya devam edin.İsterseniz az karabiber de ilave edebilirsiniz.Kavrulan karışımınızı soğumaya bırakın.Sarımsaklarınızı ezip yoğurtla karıştırın,az tuz ilave edebilisiniz.Sarımsaklı yoğurdunuzu tabağa aldığınız karışımın üzerine gezdirin.
Böyle bir tarif var mı gerçekten bilmiyorum,bunu kendim uydurdum diyebilirim,yalnız bence çok nefis bir tat ortaya çıkıyor.Denemenizi tavsiye ederim.

2 yorum:

  1. Merhaba. Mercimeğin yemeğini pek sevmem. Bu şekilde hiç duymadım ama nefis olacağını tahmin ediyorum, mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bunu seversiniz inşallah.Farklı bir lezzet çıkıyor ortaya,denerseniz yorumunuzu bekliyorum.

    YanıtlaSil