25 Mart 2010 Perşembe

İKİ RENKLİ TATLI

İKİ RENKLİ TATLI

Keki için:
3 yumurta
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ

Şerbet:

12 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
4 yemek kaşığı kakao

Kekin üzerine:
1 paket krem şanti
hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Yumurta ile şekeri mikserle çırpalım.Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Ardından un,kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.Kek karışımımızı içine yağlı kağıt serilmiş kare borcama serelim.Ben kekin sonradan kağıttan kolay ayrılması için kağıdı da yağladım.Kekimizi 150 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
Şerbeti için toz şekeri,suyu ve kakaoyu bir tencereye koyup karıştıralım,5-10 dakika kaynatmak yeterli olacaktır.Şerbeti ılınması için bir kenara alalım.
Kekimiz ılıyınca kalıptan dikkatlice çıkaralım,bir kenara koyalım.,Keki çıkardığımız kare borcamın içerisine ılık şerbeti dökelim.Çıkardığımız keki de bu şerbetin üstüne oturtup emdirelim.Kekin alt yarısı kakaolu şerbetli,üst yarısı ise kuru kalacak.
Kekin üzerine hazıraldığımız krem şantiyi sürelim.Üzerine bolca hindistan cevizi serpelim.
Not: Kekin ve şerbetin ılık olmasına dikkat edin.
Afiyet olsun...