20 Temmuz 2009 Pazartesi

SADRAZAM LOKUMU

SADRAZAM LOKUMU

Malzemeler:

Keki:

- 5 yumurta
- 1,5 bardak toz şeker
- 2 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya

Kreması:

- 2 bardak süt
- 100 gram tereyağ
- 1 bardak toz şeker
- 3 kaşık un
- 3 kaşık pudra şekeri

Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Ardından un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.Yağlanmış dikdörgen borcam tepsiye döküp 175 derecede 20-25 dakika pişirelim.
Krema malzamelerini (tereyağı hariç) bir tencereye koyup pişirelim.Tereyağını da ekleyerek muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatalım.Kremayı soğumaya bırakalım.
Dikdörtgen borcamdaki keki uzunlamasına ortadan ikiye keselim.(dikdörtgen iki büyük şerit oluşacak) Uzun iki şeridi dikkatli bir şekilde başka bir tepsiye aktaralım.Uzun iki şeritten birinin üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını sürelim.Diğer şeriti bunun üzerine kapatarak yapıştıralım.Muhallebinin kalan yarısını kekin en üstüne sürelim.Keki iki parmak kalınlığında dilimleyelim.Dilimlerin herbir tarafını önce süte sonra hindistan cevizine bulayalım.
(Pastanızın özellikle kekini çok beğeneceksiniz,yumuşacık tazecik bir pasta yersiniz ya öyle işte,ben bu pastaya bayılıyorum ya ;)
Afiyet olsun.

HAŞHAŞLI PASTA

HAŞHAŞLI PASTA

Malzameler:

Kek:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı haşhaş(siyah ve tane haşhaş olacak,çekilmemiş)
- Bir buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu

Şerbeti: 2 bardak su, bir buçuk bardak toz şeker

Üzerine: 1 paket krem şanti, Ahududulu çilekli sos

Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.Süt,sıvı yağ ve haşhaşı ekleyip çırpmaya devam edin.
Yağlanmış dikdörtgen borcama(ya da dilediğiniz uygun bir tepsiye)dökün.185 derece de pişirin.
Şerbeti ise bir taşım kaynatalım.Kek ve şerbet ılık olacak şekilde keke şerbeti dökelim.
Soğuyan şerbetli kekin üzerine krem şantiyi hazırlayıp sürelim.Krem şantinin üzerine ise Ahududulu çilekli sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp sürelim.
Afiyet olsun.