8 Haziran 2009 Pazartesi

ÇİĞ KÖFTE






ÇİĞ KÖFTE

Malzemeler:
- 750 gram sinit(siyah çiğ köftelik bulgur) Eğer bunu bulamazsanız ince köftelik-kısırlık bulgurda kullanabilirsiniz
- 750 gram yağsız kıyma
- yarım kilogram biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sulandırılmış nar ekşisi
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 4-5 diş havanda dövülmüş sarmısak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- istenilen miktarda pul biber , karabiber , isot , tuz

Hazırlanışı:
Kıyma hariç tüm malzemeler arada el ıslanmak şartıyla yarım saat-45 dakika kadar yoğrulur. Sonra 750 gram kıyma ilave edilir. 20 dakika da kıyma ile yoğrulur. Karışım iyice çamur haline gelince içine ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz atılır. 10 dakikada öyle yoğrulur.
Çiğ köftemiz servise hazırdır. Marul yaprakları üzerinde ayran ya da şalgam suyu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not:Resimdeki eller ve kollar Gökhan LİKOS ve Yusuf ATÇEKEN'e ait.Yusuf Abi'mize emeklerinden dolayı tekrar çok teşekkür ediyoruz.

3 Haziran 2009 Çarşamba